… şi doi peşti

 Gaëtan strânge în palmă cei câţiva bănuţi economisiţi de el cu care vroia să îşi cumpere doi peştişori roşii. Absorbit de gândurile sale nici nu este atent la ceea ce tata citeşte din Biblie. Tresare însă auzind citindu-se de un băieţel care a dat doi peştişori Domnului Isus.

Dar despre ce este vorba, se întreba el? A, da! Este pilda din Evanghelie în care un băieţel avea cinci pâini şi doi peşti.

Abandonă rapid ascultarea cuvântului întorcându-se la visările lui şi continuînd să frământe în palmă cei câţiva bănuţi. Gândul la băiatul din Evanghelie care a renunţat la cei doi peşti pentru Domnul Isus nu îi dă pace. 

Două zile mai târziu, tatăl lui îl întreabă:

- Gaëtan, ai cumpărat peştişorii?

După ce se bâlbâi puţin, zise:

- Drept să spun am cheltuit banii pe ceva mult mai important.

Tata nu ştie însă că cei câţiva bănuţi ai lui Gaëtan au fost daţi pentru misiune în Africa în vederea propăvăduirii Evangheliei celor necredincioşi.

Câteva săptamani mai târziu, cu ocazia zilei lui de naştere, Gaëtan primeşte drept cadou un superb acvariu cu doi peştişori minunaţi.

 

 

 


 "Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra" (Mat. 6:33).